بذر قارچ

بذر قارچ

بهترین بذر قارچ چیست؟

شرکت آریانا یکی از پیشروان در زمینه تولید و عرضه بذر قارچ است. این شرکت با استفاده از فناوری های نوین و تجربه های گرد آوری شده در حوزه قارچ کشاورزی، بذرهای عالی و با کیفیتی را برای کشاورزان و علاقه مندان به کشاورزی تولید می کند. قارچ ها نیز مانند سایر موجودات زنده کره زمین برای بقا تکثیر می شوند.از آنجای که قارچ ها پر سلولی هستند به دو روش جنسی و غیر جنسی زیاد می شوند.

یک تولید کننده بذر قارچ از اسپور یا تکه ای از خود قارچ در شرایط آزمایشگاهی بذر قارچ را تولید می کند.چند ین گونه قارچ خوراکی ،دارویی در دنیا وجود دارد که حدود ۲۰ گونه در ایران نیز توسط تولیدکنندگان بذر تولید و به بازار عرضه می شود. در مجموعه آریانا انواع بذر قارچ خوراکی و دارویی تولید می شود که با کیفیت عالی به بازار عرضه می شود. این مجموعه تولیدی بذر قارچ نزدیک به 20 سال است که مشغول به کار است که جز بهترین ها در ایران به حساب می آیند. بذر قارچ دکمه ای و بذر قارچ صدفی بیشترین حجم تولید بذر در ایران را به خود اختصاص داده است.اکثر تولید کنندگان کمپوست قارچ دکمه ای،بذر مورد نیاز خود را تولید می کنند اماچندین تولید کننده بزرگ بذر قارچ دکمه ای نیز در ایران وجود دارد .در میان شهر های ایران بیشترین تولید بذر قارچ دکمه ای به دو استان تهران و البرز اختصاص دارد.

مشخصات بذر مرغوب بهتر است مصرف کنندگان بذر، بذر مورد نیازشان را از تولیدکنندگان مجوز دار که مورد تایید جهاد کشاورزی و نظام مهندسی هستند تهیه کنند تا به واسطه بذر دچار خسارت نشوند. بهترین بذر قارچ ، بذر قارچی است که بوی قارچ را بدهد.دانه های گندم توسط ریسه قارچ کاملا کلونیزه شده باشد و اصطلاحا کاملا سفید شده باشد.

بستر بذر قارچ

قطرات رنگی که دال بر آنزیم های قارچ است برای بذر مانعی ندارد اما لکه های پودری دال بر حمله کپک های رقیب در بذر هست که نشانه عدم سلامت بذر می باشد. بهتر است از شرکتی بذر قارچ خود راتهیه کنید که بذرهای آن نسل ۱ باشد که بهترین نوع بذر قارچ در دنیا است.

بذر قارچ بر روی دانه غلات

مانند تمام گیاهان برای تکثیر قارچ نیز بذر وجود دارد.بذر یا اسپان قارچ در واقع ریسه یا میسلیوم رشد یافته بر روی دانه غلات است که در فرایندی پیچیده در آزمایشگاه های تولید بذر قارچ در ایران و سایر کشورهای دنیا تولید و جهت اختلاط با بستر رویش به واحدهای تولید قارچ عرضه می شود. در سال 1930 میلادی سیندن بذر دانه ای قارچ (بذر قارچ) را که امروزه مصرف عام داردبرای اولین بار ابداع کرد و تحولی عظیم در تکنیک مایه زنی قارچ بوجود آورد.

بستر بذر قارچ

دانه غلات حامل بسیار مناسبی است. پوست سفتی دارد و در زیر پوست قسمت آلورن پروتئین داردو مواد نشاسته ای قرار دارد.بعلاوه می تواند از طریق آماس مقدار زیادی آب جذب کند.از آنجاییکه قارچ نمی تواند نشاسته را مورد استفاده قرار دهد؛ بنابراین دانه مقاوم و ثابت باقی می ماند و نگهداری بذر قارچ دانه ای برای مدت طولانی امکان پذیر است.

تولید بذر قارچ بر روی بسترهای مختلف

اساسا روشهای تهیه مایه قارچ(بذر قارچ) امروزی ؛کشت بر روی دانه غلات و یا کشت مایع است؛ البته در دهه 1960 میلادی از پرلیت بعنوان ماده حامل غیر فعال استفاده شد که در مورد باکتری نتایج خوبی داشت اما برای پرورش و نگهداری بذر قارچ نتوانست جایگزین مناسبی نسبت به دانه غلات باشد.

بهترین بذر قارچ های ایران و جهان

بهترین بذر قارچ های جهان توسط چند شرکت تولید و عرضه می شود :

شرکت آمیسل آمریکا: شرکت سیلوان هلند،آلمان ،فرانسه،استرالیا، ایرلند و حتی ترکیه نماینده فعال دارد
شرکت ایتال اسپان: در ایران هم بذر شرکت سیلوان و هم ایتال اسپان به طور مرتب وارد می شود.
لمبرت کانادا: در دنیا بذر قارچ دکمه ای کاملا هیبرید و اصلاح نژاد شده است بطوریکه نژادهایی از آگاریکوس بیسپوروس که تولید جهانی دارند مثل واریته A15 کاملا با صنعت قارچ تطبیق دارد.

قارچ صدفی

در اروپا و آمریکا بذرهای هیبرید از دستکاری هایی ژنتیکی مثبت تولید و به بازار جهانی عرضه می شود .اما در ایران تولید کنندگان بذر قارچ های خوراکی از طرفی دسترسی به امکانات آزمایشگاهی پیشرفته ندارند و از طرف دیگر روش‌های اصلاح ژنتیک را نمی دانند. در هر صورت با پیشرفت صنعت بذر قارچ امید است در آینده ای نزدیک ما نیز در ایران به این علم واقف شویم. در حال حاضر چندین تولیدکننده عمده بذر قارچ دکمه ای و صدفی در ایران، بذر قارچ را به بازار عرضه می کنند.

بهترین بذر قارچ ایران متعلق به شرکت هایی است که مجوز دارند و پایه اصلی بذر خود را از شرکت های خارجی تهیه می کنند.با توجه به قیمت بالای دلار و وجود تحریم های سنگین علیه ایران فقط چند شرکت انگشت شمار هستند که پایه مادری خود را از اروپا تامین می کنند وبهمین علت کیفیت بذر آنها از بقیه بالاتر است. شرکت آریانا این افتخار را دارد که پایه مادری خود را از شرکت سیلوان تهیه می کند و تمام تلاش ما براین است که بذربسیار با کیفیتی را در اختیار مصرف کنندگان عزیز بگذاریم.

بذر قارچ مایع

کشت مایع نیز اگر چه به فضای کمتری نیاز دارد و روش کار راحتتراست اما نیازمند تجهیزات گران قیمتی است و متاسفانه هنوز در ایران بومی سازی نشده و انتقال آن از واحد بذر به واحد کمپوست سازی در مقیاس بالا احتمال آلودگی را دارد؛به همین دلایل هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده است.با این حال چند واحد تولیدی بذر قارچ از کشت مایع در بخشی از فرایند تولید بذر قارچ استفاده می کنند.

از دیگر محصولات مجموعه آریانا

مجموعه آریانا سابقه طولانی در زمینه تولید و پرورش بذر قارچ دارد . این مجموعه توانسته انواع قارچ خوراکی را با بالاترین کیفیت به مردم عرضه کند.

از دیگر محصولات این مجموعه عبارت است از:

1- بذر قارچ صدفی

2- بذر قارچ دکمه ای

3- خرید کمپوست قارچ

4- خاک قارچ

عرضه بذر قارچ

بذر قارچ تضمینی 

این سوال خیلی از تولید کنندگان ، وزیتورها و حتی مصرف کنندگان است. قارچ خوب از کمپوست خوب و با کیفیت،بذر خوب ،خاک پوششی خوب و توسط یک سالندار خوب بدست می آید.با این جمله متوجه می شوید که چندین عامل برای داشتن یک قارچ خوب موثر است. اگر بذر بسیار با کیفیت،نسل اول و بدون تنش دمایی (یعنی چندین بار سرد و گرم نشده باشد)باشد،تا حد زیادی ایرادات کمپوست را هم می پوشاند.اگر به کمپوست با کیفیت بذر خوبی زده شودو امکانات سالن پرورش قارچ نیز استانداردباشد حتما کیفیت قارچ شما هم خوب است. یک سالندار حرفه ای می تواند تا حد زیادی ایرادات کمپوست را اصلاح کند و حتی از کمپوست معمولی بار خوبی بگیرد.

اینکه گه گاه می شنوید فلان سالندار توانسته ۳۸٪بار بگیرد و یا کسی می گوید من از سالنم ۴۰٪بار گرفته ام به تمام این عوامل وابسته است. یک سالندار حرفه ای می داند چه زمانی باید سم -آب به خاک اضافه کند و یا کی هیپوکلریت کلسیم بزند که کیفیت قارچها بهتر شود. در هر صورت از آنجایی که فرایند تولید قارچ بسیار پیچیده و علمی است اگر تولید کنندگان محترم برای داشتن قارچ خوب و سفید می توانید از مشاوران شرکت آریانا کمک بگیرید .

 انواع بستر بذر در جهان

در اروپا نیز دربرخی از قارچ ها سرنگ حاوی 10 سی سی بذر مایع قابل فروش و عرضه است؛اما در ایران هنوز به این فن آوری دست یابی نشده. در برخی کشورها مثل چین و کره ،دانه غلات به عنوان غذا از اهمیت ویژه ای در تغذیه برخوردار است ؛به همین سبب از بسترخاک اره یا سایر ضایعات کشاورزی به عنوان ماده حامل در بذر قارچ استفاده می شود،ولی در حال حاضر در ایران و بسیاری از کشورهای اروپا از دانه غلات برای تهیه بذر قارچ استفاده می شود. در ایران از گندم بعنوان بستر کشت بذر استفاده می شود در حالیکه در اروپابذر قارچ بر روی دانه چاودار پرورش می یابد.به هر حال جو،ارزن،ذرت و حتی حبوبات می توانند حامل ریسه قارچ باشند.

مشخصات آزمایشگاه تولید بذر قارچ

علت عمده شکست پرورش دهندگان بذر قارچ ،عدم صرف وقت کافی به منظور احداث آزمایشگاه استریل است.کاری که چندان هم وقت و انرژی نمی بردبلکه با در دست داشتن طرحی جامع می توان به راحتی چنین واحدی را ساخت. اولین قدم تعیین ظرفیت تولید آزمایشگاه در سال است.بر اساس ظرفیت تولید روزانه شما می توانید مساحت زمین مورد نیاز خود را تعیین کنید.بهتر است ساختمان آزمایشگاه بذر،سوله ای بزرگ باشد.اتاقهای انکوباسیون (نگهداری بذر)باید طوری ساخته شود که کمترین تبادل دمایی را با محیط بیرون داشته باشد. اتاق انکوباسیون بذر پنجره ندارد و بهتر است از جنس سنگ،سرامیک یا ساندویچ پنل باشد.

  1. در اتاقهای نگهداری بذر فشار هوای مثبت حاکم است و همین امر سبب کاهش سطح آلودگی های محیط می شود.
  2. قفسه های نگهداری بذر بسته به شرایط و سلیقه تولید کننده بذر متفاوت است.
  3. ریسه قارچ نسبت به نور بی تفاوت است.
  4. بهتر است تا حد امکان رطوبت اتاق نگهداری بذر پایین باشدچون افزایش رطوبت محیط خود سبب حمله کپک های رقیب می شود وبه واحد خسارت می زند.
  5. در تولیدبذر قارچ پس از ساخت آزمایشگاه نوبت به تجهیز وسایل آن می رسد.

خرید بذر قارچ

وسایل مورد نیاز در آزمایشگاه تولید بذر قارچ

  1. اتوکلاو: دستگاهی مشابه زودپزهای خانگی اما بسیار بزرگتر که تحت فشار و بخار عمل استریل کردن را انجام می دهد.اتوکلاو ها یابرقی هستند و یا گازی.در آزمایشگاه هایی که دیگ بخار دارنداتوکلاو به دیگ وصل می شود.
  2. لامینارایر فلو: دستگاهی است مشابه هود در منازل که با مکش هوا محیط زیر لامینار را تمیز نگه می دارد.
  3. قفسه نگهداری بذر: معمولا قفسه ها از جنس فلز است که رنگ می خورد و درواحدهای تولید بذر به اشکال و اندازه های متفاوت تولید می شود.
  4. دیگ پخت: مشابه آنچه در نذری ها برای پخت برنج استفاده می شود؛برای پخت گندم بذر قارچ نیز مصرف می شود.

چراغ الکلی،چاقوی آگار،پلیت،لوله آزمایش،الکل،کاغذ تورنسل ،پنبه و لوله پولیکااز دیگر وسایلی است که در آزمایشگاه بذر استقاده می شود.

مواد مورد نیاز تولید بذر قارچ

گندم (که بهتر است دیم باشد)،کربنات کلیسم و سولفات کلسیم ( که به گندم اضافه می شود تا هم چسبندگی بین گندم ها ایجاد نشود و هم پی اچ محیط را خنثی نگه دارد.) ،محیط کشت،آب مقطر،کیسه های پلی پروپیلن مقاوم به حرارت که بیشتر در سایز 20در50 استفاده می شود.

انواع محیط کشت قارچ:

الف) محیط کشت سیب زمینی: که در واقع سیب زمینی،قند دکستروز و مخمر است که به نسبت زیر با هم مخلوط میشوند. عصاره صاف شده 300 گرم خلال شیب زمینی که در یک لیتر آب که برای یک ساعت جوشیده باشد.

10 گرم قند دکستروز.

2 گرم مخمر(اختیاری).

20 گرم آگار –آگار.

ب) محیط کشت بذر- پپتین – مالت:

20 گرم مالت عسلی رنگ.

5 گرم پودر بذر چاودار.

5 گرم پپتین یا نئوپپتین.

2 گرم مخمر(اختیاری ).

20 گرم آگار-آگار

ج) عصاره مالت:

20 گرم مالت عسلی رنگ.

2 گرم مخمر.

20 گرم آگار-آگار.

قیمت بذر قارچ

در تهیه محیط کشت ،رعایت نکات زیر ضروری است:

پی اچ محیط کشت باید تقریبا خنثی باشد.اگر پی اچ محیط خیلی پایین باشد، محیط کشت رقیق می شود و قابل استفاده نیست. پی اچ ، بعد از اتوکلاو کردن تا 4/0% کاهش می یابد. اگر پی اچ بالاتر از 5/7 باشد نیز اکثر قارچها نمی توانند رشد کنند.

1- ضدعفونی محیط کشت: بهتر است پس از اختلاط کامل محیط کشت با آگار در ارلن ،درب ارلن را پنبه گذاری کنید و آن را برای مدت 30 دقیقه در اتوکلاو ضدعفونی کنید.حجم محیط کشت درون ارلن نباید از 3/2 حجم کل ظرف بیشتر باشد.

2- روش استریل کردن محیط کشت: محیط کشت آماده شده را در ارلن ریخته و بعد از پنبه گذاری در دمای 121 درجه سانتی گراد و فشار 1.2 اتمسفر به مدت 25 دقیقه استریل می کنیم.اگر دما از 121 درجه سانتی گراد بیشتر باشد،نشاسته موجود در محیط کشت شکسته می شود.در نتیجه حرکت ریسه قارچ بر روی چنین محیطی به کندی و نا منظم است.

3- روش انتقال از ارلن به پلیت: محیط کشت استریل زیر لامینار ایر فلو به پلیت منتقل می شود.پلیت یا بشقاب درب دار در انواع پلاستیکی و شیشه ای در بازار تجهیزات آزمایشگاهی به فروش می رسد.پلیت های پلاستیکی استریل و یک بار مصرف است ؛اما پلیت های شیشه ای از جنس پیرکس ،چند بار مصرف و غیر استریل است.

هر واحد تولید بذر قارچ بسته به شرایط خود از پلیت های شیشه ای یا پلاستیکی استفاده می کند. از آنجایی که در تمام محیط های کشت جامدآگار وجود دارد.در دمای محیط پس از چند ساعت از حالت مایع به جامد تبدیل می شود. آگار پودری سفید رنگ است که هم شرکت های داخلی تولید و هم از خارج وارد می شود.آگار از نوعی جلبک دریایی تهیه می شود که ارزش غذایی نداردو فقط سبب سفت شدن مایعات می شود.

اتاق تلقیح قارچ

در این اتاق بذر با استوک ترکیب می شود تا بذر قارچ به دست آید.دمای این اتاق همیشه پایین است. این کار در زیر دستگاه لامینار انجام میشود که ایرفلو است و عمل تلقیح در زیر آن انجام می شود.همچنین باید این کار در کنار شعله انجام گیرد تا ریسک به حداقل برسد.

بذر قارچ

روش انتقال ریسه به پلیت

یک تولید کننده بذر قارچ ،سویه مادری را معمولا از کلکسیونرهای خارجی خریداری می کند ویا از کشت بافت قارچهای بومی ایران تهیه کرده است. به هر حال تکنسین آزمایشگاه تکه ای از آن را به مرکز پلیت حاوی محیط کشت انتقال می دهد. پس از اتمام کار، بر روی پلیت های تلقیح شده نام و تاریخ نوشته می شود و دورآن را با پارافیلم می بندند تا ریسک آلودگی ثانویه را تا حد امکان کاهش دهند.معمولا 7 تا 20 روز بسته به نوع قارچ طول می کشد تا ریسه قارچ یک پلیت 8 سانتی متری را کاملا پر کند.

بهتر است پلیتها درون انکوباتور با دما ی25 درجه سانتی گراد باشند. لازم به ذکر است که بگویم همان طور که قارچهای مختلف شکل های متفاوتی دارند؛حرکت ریسه آنها بر روی پلیت نیز متفاوت است. در ایران از گندم برای تولید بذر قارچ استفاده می شود.بهتر است گندم دیم،یکدست و سالم باشد.

روش پخت گندم

  • گندم را در دیگ پخت می ریزندو پس از شستشو با آب ،دیگ در معرض حرارت قرار می گیرد تا گندم پخته شود.
  • مقدار پخت گندم باید به حدی باشد که با فشار ملایم بین انگشت شصت واشاره له شوداما در طی پخت نترکد.
  • مهارت زیادی می خواهد که یک تولید کننده بذر قارچ بداند درچه حدی باید گندم بپزدکه نه خام باشد و نه له.
  • به هر حال گندم پخته شده را با سولفات کلسیم و کربنات کلسیم خوب مخلوط می کنندو سپس در کیسه های پلی پروپیلن مقاوم به حرارت ریخته می شود.
  • 20 در 50سانتی متری است و چون نازک می باشد و ممکن است در اتوکلاو پاره شود،قبل از ریختن گندم بهتر است دولایه شود.
  • کیسه های پر شده لوله گذاری می شود و بر روی آنها پنبه می گذارند.
  • چنین کیسه ای آماده اتوکلاو شدن است.بهتر است 3/2 ظرفیت اتوکلاو را کیسه بچینیم تا استریل به درستی انجام شود.

نکته: لوله پلیکا مورد استفاده در تولید بذر قارچ شماره 3 یا 4 است که کاملا به اندازه 5/1 تا 2 سانتی متری بریده می شود.

تولید بذر قارچ دکمه ای

هدف ازپنبه گذاری بر روی کیسه های بذر قارچ چند مورد است:

  1. کمک به عمل استریل کردن گندم در اتوکلاو
  2. جلوگیری از ورود آلودگی از بیرون به داخل کیسه
  3. ایجاد تهویه برای رشد ریسه درون کیسه ی بذر

در حال حاضر کیسه های فیلتر دار مشابه انواع اروپایی نیز در ایران تولید می شود.این کیسه ها بزرگنر و معمولا 4 کیلوگرم گندم درخود جای می دهند.کیسه های فیلتر دار بعد از پر شدن باید دوخت و یا چسب زده شوند تا در زمان سرد شدن آلوده نشوند. پس از مایه زنی کیسه های بذر قارچ به اتاق انکوباسیون منتقل می شوند و برای مدت 7 تا 18 روز ( بسته به نوع قارچ) در آنجا می مانند.

مشخصات اتاق انکوباسیون

اتاقی بدون پنجره،دارای فشار هوای مثبت و دمای 20 تا 23 درجه سانتی گراد.بهتر است اتاق انکوباسیون به راهرویی باز شود که آلودگی فضای بیرون به راحتی به این اتاق وارد نشود. در صورتیکه استریل کردن گندم دقیق انجام نشود و یا در زمان مایه زنی اصول بهداشتی رعایت نشود،بذر قارچ درحین انکوباسیون به انواع کپک ها یا باکتری آلوده می گردد.

خواص قارچ

انواع آلودگی بذر قارچ

اگر بذر قارچ بوی تند ترشیدگی بدهد و ریسه قارچ بر روی دانه های گندم حرکت مناسبی نداشته باشددال بر حمله باکتری ها به بذر قارچ است؛ معمولااگر دما،فشار یا زمان اتوکلاو مناسب نباشد باکتری به بذر حمله می کند. اگر لکه پودری به رنگ های سبز،قهوه ای ،سیاه یا صورتی روی بذر قارچ مشاهده شود دال بر حمله کپک های رقیب به بذر قارچ است که معمولا از هوای آلوده محیط، وارد کیسه های بذر شده و یا از استوک آلوده به بذر منتقل می شود.

استفاده از لامپ اولتراویولت درآزمایشگاه تولید بذر قارچ مرسوم است.اشعه ماوراء بنفش نوری آبی رنگ است که سبب گندزدایی تمام موجودات میکروسکوپی محیط می شود. از لامپ فرابنفش در اتاق بسته استفاده می شود،اما باید احتیاط شود که در زمان استفاده تکنسین آزمایشگاه در آنجا حضور نداشته باشد چون سبب سوزش و آسیب جدی به چشم و پوست می شود و در دراز مدت سبب سرطان پوست می گردد.در نور آفتاب نیز همین اشعه وجود دارد که هم سبب ضدعفونی می گردد و هم سبب مشکلات پوستی می شود.

انکوباسیون بذر قارچ

به هر حال بذر قارچ تلقیح شده در اتاق انکوباسیون نگهداری می شود تا دانه های زرد رنگ گندم با ریسه قارچ آغشته شود و ریسه تمام دانه های گندم را فرا بگیرد.بذر قارچ دکمه ای در روزهای 7 و 12 پس از تلقیح تکان داده می شود یا اصطلاحا بر می خورد.بذر رسیده قارچ دکمه ای معمولا 16 الی 18 روز در اتاق انکوباسیون می ماند. چنین بذری کاملا سفید رنگ،دانه دانه و بوی قارچ دکمه ای را می دهد.

بذر قارچ صدفی معمولا 7 الی 10 روز پس از تلقیح آماده ارسال و عرضه به بازار است .بذر قارچ صدفی رسیده کاملا سفید رنگ و سفت است به طوریکه با زدن دست بر روی کیسه صدای طبل تو خالی می دهد. بذر هر نوع قارچی بوی آن قارچ را می دهد که خود یکی از راه های شناسایی بذر سالم است.

قارچ صدفی

جهش ژنتیکی بذر قارچ

یک تولید کننده بذر قارچ باید هوشیار باشد تا سویه ای که با آن کار می کند،دچار فساد ژنتیکی یا جهش نشود.مهمترین عارضه پدیده هایی از این قبیل ،ظهور میسلیوم هایی عقیم یا کاهش ظهور تعداد سر سنجاقی ها و بد شکل شدن فرم کلاهک و ساقه در مرحله زایشی است که ضرر جبران ناپذیری را در کشت انبوه به بار می آورد.

یکی از مواردی که سبب بروز چنین عارضه هایی می شود تغییر شرایط محیطی،کاهش کیفیت بستر کشت،پاساژهای مکرر سویه مادری واستفاده بیش از حد از فرمالین در واحد تولید بذر قارچ است.

بذر قارچ صدفی

بذر قارچ صدفی که در واقع ریسه(میسلیوم) رشد یافته بر روی دانه گندم است در آزمایشگاه تولید بذر طی مدت ۷ تا ۱۰ روز تولید و به بازار عرضه می شود.قارچ صدفی انواع مختلف دارد و میوه قارچ صدفی به رنگهای سفید،خاکستری،قهوه ای،صورتی و طلایی وجود دارد.(مقاله بذر قارچ صدفی).

بذر قارچ صدفی سفید

بذر قارچ صدفی سفید از لحاظ قیمت ارزان تر از سایر بذر ها است وقارچ شاه صدف یا پلوروتوس ارینجی بالاترین نرخ بذر را در انواع قارچهای صدفی دارد.

بذر قارچ خوراکی

در دنیا ۱۷ جنس قارچ خوراکی وجود دارد که در این میان تعدادی از آنها در ایران نیز توسط تولیدکنندگان بذر قارچ تولید و عرضه می شود.قارچهای خوراکی چون:دکمه ای،صدفی،ارینجی،شی تا که،گانودرما، ولواریلا،هریسیوم در ایران تولید می شود.در مجموعه تولیدی آریانا نیز تعدادی از انواع بذر قارچهای خوراکی تولید می شود.بیشترین تولید آریانا بذر قارچ دکمه ای است و پس از آن بذر قارچ صدفی و در انتها بسته به سفارش مشتریان گرامی بذر قارچ شی تا که، ارینجی و گانودرما تولید و عرضه می شود.روش تولید بذر قارچ در سراسر ایران بر روی دانه گندم استریل است که پس از تلقیح با ریسه قارچ و نگهداری در اتاقهای انکوباسیون آماده ارسال می شود.(مقاله ارزش غذایی قارچ خوراکی)

بذر قارچ را از کجا بخریم؟

مهد قارچ ایران، کرج است و اکثر تولید کنندگان بذر قارچ در این استان و دو استان همجوار (تهران و قزوین) فعالیت می کنند.البته در برخی شهرها چون،اهواز،مشهد ،مازندران نیز چند تولید کننده بذر قارچ هست.بهتر از بذر قارچ را از تولیدکننده اصلی خریداری کنید.شما با جستجوی ساده ای در اینترنت می توانید در نزدیکترین شهر محل سکونت خود بهترین تولید کننده را پیدا کنید.بذر قارچ را از کسانی خریداری کنید که مطمئن هستید د غیر این صورت بابت کیفیت بذر تضمین بگیرید(خرید بذر قارچ دکمه ای)

قارچ گانودرما

بذر قارچ گانودرما

گانودرما لوسیدم قارچی غیر خوراکی،دارویی با خواص بی نظیری است.این قارچ سالهاست در آسیای جنوب شرقی پرورش و مصرف می شود.خوشبختانه در ایران نیز این قارچ بصورت خودرو در جنگهای شمال کشور دیده می شود.مجموعه آریانا این افتخار را دارد که بذر قارچ گانودرما و کمپوست آماده این قارچ را در اختیار تولید کنندگان و علاقمندان به این هنر قرار دارد(روش تولید بذر قارچ گانودرما ،پارامترهای قارچ گانودرما،روش پرورش قارچ گانودرما لوسیدم )

به طور خلاصه، بذرهای شرکت آریانا با توجه به کیفیت بالا، عملکرد مضاعف و خدمات پس از فروش قوی، به عنوان گزینه ای ایده آل در زمینه کشت قارچ برای کشاورزان و باغبانان شناخته می شوند.

شماره تماس:

0912178044209126888295

02165949017 02165949117

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
اسکرول به بالا