هاگ قارچ ، بذر قارچ

ساختمان رویشی قارچ

ساختمان رویشی قارچ

 

فاز رویشی قارچ از میسلیوم آغاز می گردد.

میسلیوم قسمت اصلی قارچ را تشکیل می دهد و از رشته هایی به نام هیف تشکیل شده است .

میسلیوم قارچ درنتیجه نمو بازید وسپور و ایجاد میسلیوم تک هسته ای اولیه است که بلافاصله با الحاق دو رشته هیف رویشی ، میسلیوم دوهسته ای ثانویه به وجود می آید .

زمانی که میسلیوم ثانویه کامل شد میسلیوم نوع سوم تشکیل می شود وبافت پیچیده ای از میسلیوم ها را به وجود می آورد که بر روی آن بازیدیوکارپ ها ظاهر می شوند.

عمر میسلیوم اولیه در طبیعت بسیار کوتاه بوده و چنانچه به عللی دو هسته ای نشود به زودی از بین می رود ، به عکس طول عمر میسلیوم دو هسته ای به حدی است که سالیان دراز زنده مانده و متوالیاً قارچ به وجود می آورد.

کلاهک قارچ نیز از هیف تشکیل گردیده ، لیکن با تغییر شکل به بافت ، گوشت قارچ را تشکیل می دهد.قارچ شامل کلاهک و ساقه می باشد . در زیر کلاهک ، تیغه های حاوی اسپور قرار گرفته است .

لاملها که همان تیغه یا ژبل ها هستند ، در سطح داخل بازدیوکارپ به شکل قطعات نازک باریک یا پهن به طور شعاعی محیط خارجی کلاهک را به ساقه متصل میکند.

بافت داخلی تراما نامیده می شود که معمولاً از سلول های طویل تشکیل شده است . در سطح تراما که غالباً لبه و دو طرف تیغه ها را می پوشاند لایه هیمنیوم قرار می گیرد . بر روی این لایه است که بازیدیم ها در نزدیکی یکدیگر تشکیل می شوند .

هر یک از بازیدیم ها معمولاً شامل 4 اسپورمی باشند که با فشار از پایه خود جدا شده ، تحت تاثیر نیروی جاذبه در زیر کلاهک می افتند و با جریان هوا بر روی هم انباشته شده لایه رنگینی به وجود می آورند که اسپورپرینت نامیده می شود . در بسیاری از گونه ها لبه داخل تیغه ها که به ساقه متصل می شود تا فاصله ای به طرف پایین ساقه امتداد می یابد به طریقی که این خود کلید تشخیص گونه ها و جنس های موجود در آگاریکالها به شمار می رود .

در گونه های آگاریکوس ژیلها به طرف ساقه امتداد نمی یابند و آزاد هستند. یکی از دیگر صفات مشخصه قابل توجه جنس آگاریکوس رنگ اسپور می باشد .

در این جنس تولید اسپور به رنگ قهوه ای شکلاتی است که ظهور آن را می توان در روی ژیل های قارچ ها ی رسیده مشاهده نمود . دارا بودن حلقه مجزا بر روی پایه یکی دیگر از صفات گونه های آگاریکوس به شمار می رود.

تشکیل قارچ از میسلیوم به این صورت است که گره کوچکی مشتق از سلول های هیف رشد کرده و جسم کروی یا بیضوی به وجود می آورند که دکمه (BUTTON) نامیده می شود . در برش طولی دکمه، تیغه ها (GILLS) قابل مشاهده است .

در اثر نمو چتر یا کلاهک(Pileus) قارچ به وجود می آید ، که لبه آن در بعضی از گونه ها به وسیله غشایی به ساقه آن متصل است .

این غشاء را اینرویل (Inner veil) می نامند . اندام ساقه مانندی که از یک طرف کلاهک قارچ روی آن قرار می گیرد و از طرف دیگر به وسیله رشته های میسلیوم به خاک متصل می شود ساقه (Stipe or stalk) نامیده می شود.

کمپوست قارچ دکمه ای
کمپوست قارچ دکمه ای

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
اسکرول به بالا